blå himlavalv och gröna skogar

Är det värt att lägga 500 kr för att få en snygg, go adidaströja med univeritetstryck och programtryck? Det kan det väl vara kanske? Får ju se det som ett minne. Har tre dagar till på mig att fundera innan pengarna måste vara överförda.
 
Annars inte hänt mycket. Har ätit en vidrig pizza nere på Kebabnekajse. Trodde det var Umeås pizza hak men vi blev alla lika besvikna så får bara fortsätta leta efter de riktiga bagarna. Hade ett dubbelpass igår kväll för att kompensera upp efter tre lata dagar med lindrig förkylning. Dock känns det som ett mindre klokt beslut idag när förkylningen trappade upp sig från en svag etta på tioskalan till en kraftig fema, ev sexa. Förbannat också.
 
Nu på morgonen har jag försökt plugga in FAP:ar i min skalle, olika föreskrifter om polisens IT användning. Hur ointressant som hellst och blir förvånad om något av allt fastnade. Förhör om en och en halv timma. Lyckat!
Ni kan ju gå in på polisen.se, söka på FAP 170-1 och 174-1 så har ni en mycket intressant läsning framför er. Eller inte.
 
Har också hunnit tvätta tre maskiner tvätt. Detta innebär för er som inte kan lista ut det själva att jag åter igen går i rena sockar som inte har trampat runt i diverse matrester i vårt gemensamma kök. Jag sover åter igen i fräscha bäddlakan som nu har en betydligt behagligare doft, samt att jag nu kommer (när förkylningen gett med sig) träna i icke illaluktande träningskläder. Livet är underbart ibland.
 
Vad som återstår av dagen är tre timmars datorkunskap med förhör och diverse uppgifter. Sedan skall jag försöka hinna ta mig ner till stan innan affärerna stänger (ytterst tveksamt då jag slutar 17 på universitetet och allt, utom bareena, stänger kl 18 nere i centrum) och fixa en ny mobil, mössa och löparbyxor. Annars får det tas imorgon.
I övrigt finns det för stunden inga fler planer och det känns inte helt fel nu när kroppen återigen börjar känna sig matt och lätt mörbultad.
 
Hoppas ni alla får en super härlig helg, och om jag inte nämnt det så glöm inte av att ni får finbesök nästa vecka. Mmm, längtar!
 

kasta sten

Idag har varit en mycket lång dag med ett grupparbete som inte avbröts fören 18.00 (Notera ej avslutat, har fortfarande massa kvar att göra. Hela underbara helgen kommer ryka denna vecka.). Känner egentligen att jag borde förbereda mig inför de två seminariumen som vi har imorgon men har ännu inte orkat läsa en enda sida eller skrivit ett enda ord. Jag får helt enkelt vakna till väckarklockan imorgon halv 6 och sitta effektivt innan lektionen börjar 8.00. Gött jobbat! Skit samma, nu ger jag upp och går och lägger mig. För vem vet? Imorgon kanske jag vaknar upp och helt plötsligt inte vill bli polis längre. Fast det är nog högst osannolikt.

down on earth

Den som trodde att den kunde smita undan. Igår efter simningen så kom den så smygandes, först försiktigt men sedan anmälde den sin ankomst med dunder och brak. Förkylningen. Och inte är den skonsam, i alla fall inte på morgonen och kvällen. På dagen märkte jag knappt av den men nu och sedan 2 timmar har jag sådan huvudvärk och irritation i näsa och ögon att jag starkt överväger på att hämta den slöa, smutsiga kökskniven för att avlägsna huvudet från kroppen. Tur att jag avbokade fyspasset ikväll....
 
Men nog talat om mina bekymmer, jag menar att tvinga i sig apelsin och ingefäravatten är ju rena drömmen. I övrigt har dagen varit seg och galet kall. Sjukt vad det går fort nu, för en vecka sedan var jag chockad över hur ljust det var här men nu är det mörkt och det blåder en ständig bitter nordanvind. Nej, jag börjar väl så smått ifrågasätta vad det är jag gett mig in på...
 
Mina basgruppkamrater var på besök idag under lunchen, och jag kan nog säga att de reagerade väl lika dant som jag gjorde första gången jag besökte detta området. Jag är glad att jag lämnat det bakom mig och accepterat min lott här uppe i Umeå. Trivs så bra i mitt älskade rum.
 
Slutligen vill jag bara gratulera världens underbaraste vän på födelsedagen. Det är så skönt, för hos henne finns ingen ångest, tror det beror på att hon är så "mogen" inom sig så att hon inte ser åldern som ett hot. Än.
Grattis Kajan, hoppas du får en superhärlig födelsedag!
 

smulpaj eller kräkmedel?

Att jag inte är en vidare husfru vet säkerligen de flesta redan om, inte minst min kära karl. Men att jag inte ens lyckas med en simpel smulpaj skrämmer mig. Fick slänga den efter att jag tvingat i mig två bitar (jag var verkligen så sugen) men uppriktigt så smakade det mer som kräkmedel. Måste ha läst fel i receptet när det kommer till hur mycket salt det skulle vara i. Och jag som gick och handlade enbart för detta ändamål.
 
Men jag har inte suttit helt sysslolös denna hlegen i alla fall. Igår åkte jag med Camilla och Hannes till Carlshem där vi var på en liten hemma fest. Hade så trevligt, härligt att träffa någon man känt sedan ett tag tillbaka. Men det fick ändå bli en tidig kväll för mig och det är jag nog glad för idag. Fick bli ett besök på iksu där jag sprang av mig all bakfylla, gymmade bort allt slagg och simmade mig mjuk. Måste kanske dela upp så man inte gör allt efter varandra men samtidigt är det gott att få allt gjort när man ändå är där.
 
Så nu blir det bara film och mys hela kvällen. Orkar inte med något fast jag har så mycket som jag egentligen borde läsa. Det får bli imorgon. Älskar inte att skjuta upp saker och ting så att jag imorgon vid denna tiden bannar mig själv då jag kommer vara sprängfylld av ångest. Men ja, är ju i alla fall lycklig just nu.
 

take me to another place

Sitter här efter en ganska seg dag. Uppe innan ljuset funnit sig till rätta för att läsa in en allt för lång engelsk text om fysisk och psykisk stress i hotfulla och våldsamma situatíoner. Kan säga att om jag inte vill bli polis efter dessa åren så kommer jag med all säkerhet ha fått en jävla kunskap om hur man skall hantera svåra situationer. Sedan är det självklart en annan sak att upplava det ute i livet än tt känna på det i en övningsal eller få det förklarat för sig under en föreläsning, men efter KKS'en igår så har jag ganska så goa blåmärken på både ben och armar samt en jävla träningsverk.
 
Men som sagt, idag en seg dag. Föreläsning och seminarie samt grupparbete. Sedan träning, träning och träning för att avsluta i sängen med massa plopp och ett underbart avsnitt av "Bonde söker fru" som man missade igår. En mycket lycklig flicka. Och imorgon är det fredag, äntligen! Näst sista helgen uppe i Ume innan man far hem på en snabbvisit för att få lite kramar och pussar. Det behöver jag.

på mörka gator i Ume

Vilken dag! Full rulle och många tyngder som lyfts av mina axlar. Men orkar inte ta allt ingående för sover snart sittandes så kortfattat vad som skett.
 
Till och börja med så tog jag tiden på simexaminationen som kommer i november trots att jag lovat mig själv att vänta tills jag tränat några veckor. Sluttid: 7,04 min. Gränsen för godkänt går på 7 min blankt. Detta innebär att jag med 6 veckor framför mig med hård träning bör simma säkert. Men inget är givet. Tackar Samuel, Eric, Erik och Markus som såg till att jag inte simmade in till kanten och lät Erik drunkna, jag var en god bit på väg att ge upp där...
 
Sedan blev det en finmiddag med Eric på hans flickvän Malins nya arbete. VIP kväll i syfte att de skulle få träning i matlagning och måste säga att det verkade vara ett riktigt lyckat koncept och Malin är så trevlig så. Tackar varmt för inbjudan! Sedan som om inte det vore nog tog Eric med mig till Jula där vi köpte cykellampa, cykellås, bromsklossar och nytt stöd då det gamla gick sönder när jag ramlade förra veckan. Och fin som han är ställde han sig ute i svag belysning och ser till att allt (utom bromsarna för de tar lite längre tid) hamnar på rätt plats och monteras fast. Underbart, verkligen guld värt för en flicka med tummen mitt i handen.
 
På väg hem kom jag på att jag fått en postavi om att ett packet låg och väntade på mig. I tro om att det var mina böcker som kommit pallade jag mig förbi posten. När expediten kommer ut med världens finaste packet kan jag nästan inte ta mig hem fortare. Förra veckan fick jag ett packet från mina "svärföräldrar" med böcker och filmer, helt underbart! Och nu skickade min ljuvliga vän Kaj en jätte härlig låda med choklader i olika former, film, piller, te, pennor och diverse saker en ensam flicka uppe i norr kan komma att behöva. Alla är verkligen så fina mot mig, kan inte känna mig mer omtyckt och Kajan, du gjorde min dag!
 
Efter att nu fått prata lite med den fianste av gossar (Anders, du är magi) så ska jag nu sova, för imorgon väntar seminarium och måste orka upp tidigt och läsa igenom artiklen innan dess.  Ibland blir det inte som man planerat...
Kajan, den finaste vännen!

like the sun

Det fina vädret har hållit i sig, men eftermiddagen skall bjuda på en hel del regn, typiskt när jag precis bestämt mig för att åka och köpa min cykel idag.
 
Helgen har varit lagom. I fredags tog jag det lugnt, jag och min chipspåse såg några mysiga filmer ihop efter ett besök nere i stan i ösregent. Det förtjänade vi.
Sedan vaknade man upp utvilad och fräsch till en härligt solig lördag med destination polishögskolans nollning. Hade så jävla skoj med massa roliga aktiviteter och härliga människor som verklogen bjöd på sig själva. Raskt hem för ett ombyte och sedan finmiddag med spex. Och vilket lag vann spexet tror ni?? Jo, hörde jag B3 & B4?? Haha, 11 pers som står och kör ful/sexig gymnastik från 80-talet i underbara kläder och med perfekt promillehalt alkohol i blodet. Det var vi värda.
 
Efter en härlig lördag som för mig slutade strax efter 2 tiden kom en kanske ännu finare söndagen. Tvättid från 13-19. Gött, hade samlat på mig ett mindre berg av tvätt så det var behövligt. Tyvärr blev man fast i Ålidhem pga det så blev lite handlande, lite filmmys och en kort cykeltur. Sedan kom ju självklart träningen med korpen på kvällen. Roligt, kommer förhoppningsvis bli det perfekta avbrottet från skolan denna termin.
 
Nu laddar vi inför en ny vecka. Började med att simma några längder med overall i simhallen. Kommer aldrig klara tidsgränsen om drygt en månad men jag ska fan i mig bo där tills jag vet att det jag presterar vid provet i alla fall är mitt bästa möjliga resultat, sedan får jag väl kämpa 3 terminer till i värsta fall.
 

Bjuder på en skev bild från i lördagsmorse. Var glada att ni slipper se helheten...

bang bang, you're dead

Så här sitter man nu, andra helgen ensam uppe i norr. Hade jag inte haft sällskap av huvudvärken så hade jag nog känt mig lite ensam. Förra helgen var så pumpad med träning och plugg att det inte kändes som något annat än en vanlig vardag. Idag är dock skillnaden påtaglig. Roade mig genom att åka ner till stan för första gången sedan gossen for för att köpa lite prylar inför nollningen imorgon. Annars så har det inte varit mycket att sätta tänderna i idag efter mitt första seminarie för blåsten har varit brutal och regnet har piskat sönder alla tankar på kreativitet. Ingen skulle frivilligt ge sig ut idag. Och inte blir det bättre av att man inte får sysselsätta sig med träning pga huvudet. For ju i backen igår, inte helt oväntat kanske, men att landa på huvudet är ju ingt jag rekommenderar.
 
Så ja, nu sitter jag här med lättare ångest över att behöva knö ner min inte allt för smickrande figur i min tajta utstyrsel imorgon. Nej, inget att se fram emot. Och inte kan jag muntra upp mig med att färga håret heller. Varit inne i 3 stora mataffärer, HM, Åhléns och diverse klädaffärer men har de min färg? Knappast. Här uppe åldras man väl med naturlig skönhet misstänker jag...
 
Nej, nu ska jag återvända till TV'n igen och försöka döda den klådande irritationen över att jag inte har något att sysselsätta mig med. Ha nu en riktigt trevlig helg gott folk!

andas dockjävel, andas!

Ja, mycket och lite har hänt sedan senast. Jag har haft en mycket intressant lektion i HRL, jag har haft min första lektion i KKS och jag har stått i omklädningsrummet på HM och tänkt att "vad fan är det jag har på mig!?". Men kontentan är positiv. Är lite besviken då den där dockan som man skulle rädda livet på med heimlichmetoden inte ville hosta upp biten han satt i halsen men ska gå och träna lite imorgon. Lyckades 3 gånger, men försökte kanske 9-10 gånger, så ett tips, sätt inte i halsen när jag är i närheten. Och jag som trodde jag var någorlunda stark...
 
Men i övrigt har allt flytigt på. Inte pluggat så mycket som man kanske borde, men jag kommer förhoppningsvis klara det på fredag. Ett G är ett G, även om det inte är ett VG...
 
Men nu till den tråkiga nyheten denna veckan. Jag har haft mitt första grannincident, eller vad man nu ska kalla det. Någon, jag vet inte vem av alla mina grannar (kan kanske vara familjen från pakistan med sina små söner, kanske den mystiska fransyskan eller så är det den trevliga tandläkaren eller partyflickan) har alltså varit så fräck att hon/han/dem/det har varit i min personliga låda och snott mina bestick. Först försvann skeden, och ni vet, man kan vara lite vimsig ibland sådär, inte minst jag, så jag tog på mig skulden, även om jag inte hade ett minne av att jag använt den. Men så dagen efter saknades min kniv, och jag liksom, wtf?? Men ok, ingen skuld ska ligga på någon, man är ju trots allt oskyldig tills motsatsen bevisat. Vem vet, jag kan ha tappat bort den, eller? Men så kom droppen igår, när det bara fanns en enda gaffel kvar i min låda när jag skulle äta glass. EN GAFFEL!? Nä, då kom arga Sandra fram! Så, den gemensamma besticklådan rotades igenom för femte gången, denna gången betydligt mer ljudligt och irriterat för att visa mitt missnöje men fanns mina bestick där? Icke, så nä, arga lappen sattes upp på kylskåpet och en mycket tydlig lapp lades i min låda, och gissa vad? Idag fanns alla bestik i diskstället. Vem som snott dem är fortfarande ovist men huvudsaken är att alla kom åter, till och med skeden som inte setts till på flera dagar. Mmm, lycka. Annars hade jag ju varit tvungen att ringa Aschberg och anmäla mig till Grannfejden.
 
Men ja, nu har jag inget mer oviktigt att berätta så ska återgå till min favorit Bonde söker fru som började idag. Sedan ska jag KANSKE läsa lite, men känner jag mig själv rätt sitter jag här imorgon kl 06.00 och plöjer mig igenom boken. Men jag gillart. Man ska ju vara som man är. Kram på er!

om världen vänder dig ryggen

Då är det tur att det finns Ben and Jerry's.

slå huvudet mot väggen

Äntligen! Har suttit i timmar, inte en enda lugn paus sedan onsdags för att hinna läsa, analysera och sammanfatta innan seminariet nu i veckan. Är så stolt över mig själv, men ännu återstår mycket annat arbete som fått ligga och vila medan jag tog mig an denna övermäktiga uppgift. Och om jag skall vara uppriktig har jag nog inte riktigt förstått allt som jag läst heller så en genomgång till av allt material får det nog bli innan  det slutligen avgörs. Är i alla fall mycket nöjd med mig själv så förtjänar att skämma bort mig själv med ett härlig pass bodybalance.
 
Ikväll blir det att ta det lite lugnt, se en film och kanske läsa igenom några av de alla häften tillhörande grupparbetet som skall ha blivit genomlästa innan tisdag. Men ska lova mig själv en riktigt god middag efter detta pass i alla fall. Och är jag riktigt duktig och springer en halvtimma innan så kanske en liten sötsak får bli belöningen.
 

i like to move it

Efter ett halvtaskigt bodypumppass igår tog jag mig i kragen och pallade mig iväg till spinningsalen. Men gott folk, jag måste medge, jag trodde jag var konditionsstark, och jag trodde att mina timmar på gymmet under sommaren gett resultat men en beskvikelse igår följdes av ännu en idag. Nu ska jag ta mig fan träna upp detta as till kropp och bli lite jävla vältränad. Detta duger fan inte, framför allt inte om jag ska klara fystesterna på skolan. Och gossen där hemma förvånar med att anmäla sig till Göteborgsvarvet också. Sedan när blev jag den lata soffpotatisen?
 
Har glömt nämna för er mina kära vänner att jag här om dagen fick hjälp av den alltid så vänliga Eric i min basgrupp med att införskaffa en super fin skrivare, kopiator och scanner. Mmm, den har verkligen underlättat i mitt studentarbete och är så glad över den så! Hade aldrig gått att frakta hit den om jag inte fått den hemkörd.
 
Idag vankas det lax med örtsås och pasta, eller ev. potatis. Det beror på hur såsen artar sig. Men stolt är jag. Hade varit gott med ett glas vin till, men utan korkskruv får man nöja sig med lite lyxig juice. Lika gott det.
 
Innan jag beger mig ut och påbörjar mitt kulinariska mästerverk vill jag bara tacka er som är så fina och står ut med alla mina hundratals samtal. Är så vänligt att ni alltid tar er tid och lyssnar och hjälper till i mina svåra beslut (läs när Tina fick rycka in och hjälpa mig i mataffären med vad jag skulle äta, eller Anders som fick ta beslutet mellan Felix eller Heinz). Blev varm ända in i själen när underbara Kaj ringde igårkväll och bara ville höra så att jag inte kände mig ensam. Det är äkta vänskap det. Och upptagen var hon egentligen också. Ni är guld värda!

Hem, ljuva hem

Nu äntligen kan jag varva ner. Varför vet jag inte, för ännu återstår många kapitel att lästa och sammanfatta samt att det ligger en fet samling sidor fakta om spaning på golvet, även de i väntan på att bli genomsökta på fakta. Men gott folk, det är fredag och även jag måste väl få vila? Har tillåtit mig själv att andas ut ikväll efter ett lite halvhårt bodypump pass och tänker vänta med att plugga sönder hjärnan tills imorgon och på söndag, för någon helg lär det knappast bli tala om.
 
Nu sitter jag här äckligt mätt på köttbullar och makaroner. (Vad säger man, perfekt fredagsmat? Så ovärt...) Men unnade mig lite smarrig juice till mina vindruvor. Film skall vankas på datorn och ögon skall slutas tidigt. Det är dags för fredagsmys i Ume!
 
Men innan jag rullar vidare vill jag dela med mig av några purfärsk bildera tagna precis efter en en-minutsdammsugning ;) Carro, det här är till dig. Låt mig presentera.....RUMMET!
 

Här brukar jag sitta i min chillfåtölj och dricka dyrt vin samtidigt som jag har långa intellektuella samtal med mina vänner (läs: den här fotöljen har aldrig sett röken av min rumpa och vet inte ens hur man föra ett intellektuellt samtal, jag kan inte ens stava ordet...)

Här ser ni precis i underkant början på en enorm stor klädhög som nu har legat där i drygt en vecka, ännu har kläderna inte förstått att de måste hoppa in i garderoben...Suck!
This is where it all happens, grrr.... (Eller så är det här jag ligger alldeles ensam och fryser)

Slutligen, badrummet. Skonar er från toalettstolen, den hans inte med under min" en-minuts-städning". Ni hade nog inte velat se den ändå...

one step more, and off we go

Jag vet, jag lovade bilder och presentation av mina grannar. Vad ska jag säga, man tappar greppet om tiden ganska så fort när man slår sig ner med massa böcker, kaffe och flera arbeten som snurrar i huvudet. Lovar att bättra mig nu till helgen när jag kanske får lite tid över.
 
Btw, är det bara jag som har svårt att komma tillbaka in i studerarmode? Herre gud, tyckte jag var så bra på att läsa in information och sedan sätta mixa om det med andra ord ner på ett pappersark, men den begåvningen måste ha farit och flygit under mitt långa studieuppehåll. Avskyr känslan när man läser en text för 5 gången och ännu inte kan ta in vad det är författaren egentligen vill säga mig. Jag är körd. Hoppas det kommer med tiden.
 
Vill innan jag avslutar detta tråkiga, opersonliga inlägg meddela att jag
1. Skaffat kort på Iksu för DYRA pengar
2. Läst första kapitlet av 7 till nästa vecka
3. Suttit 8 timmar framför datorn idag igen och försökt komma någon vart.
 
Nu stänger jag av för kvällen. Over and out
 

kom hit och rör om

Vad ska jag säga? Ni som känner mig vet att ensamhet inte riktigt är min starka sida, men vad är livet om man inte utmanar sig själv ibland och tvingar sig själv att växa lite? Så här sitter jag nu i mitt lilla rum på kvällarna och gör absolut ingenting vettigt. Men det blir en del tid över till promenader och löprundor. Måste bara våga ta steget och besöka IKSY så att jag kan börja styrketräna igen. Får väl bli mitt mål imorgon helt enkelt. Men vill jävligt gärna hinna få mitt csn-kort så att jag kan få en fet rabatt...
 
Annars mina vänner är livet här uppe gött. Mycket nytt att ta in och jag är verkligen en rookie när det kommer till studentlivet men jag lär mig nog snart, oroa er inte. Hoppas bara regnet slutar falla ner för det är jävligt retligt. Har ju som sagt inte någon regnjacka med mig. Irriterande...
 
Ska lägga ner lite mer energi imorgon och berätta lite om stället, typ mina goa grannar, haha, men nu ska jag borsta mina små gaddar med min nya eltandborste som mor min gav mig i födelsedagspresent (btw bland det bästa jag upplevt!) så sov gott alla fina där hemma!

long gone

Efter en riktigt härlig träff igårkväll med mina kommande klasskamrater slängdes man raskt tillbaka till verkligheten imorse när det var dags att säga hej då till den allra finaste av pojkar. Att det skulle bli svårt visste jag. Att det skulle bli förkrossande kom som en chock. Bomben small inte av vid 13-tiden som jag så väl planerat, den exploderade redan vid 8.
Bara att försöka ta nya tag nu, även om den där tjocka klumpen i halsen är jävligt svår att svälja ner. Bli bara inte förvånade om jag behåller honom här uppe nästa gång han kommer på besök.

Förutom att det dröjer sig kvar en enorm tomhet över lägenheten och framför allt hos mig så känns det skönt att skolan börjar imorgon. Tog nyss min första cykeltur till universitetet och besökte biblioteket för att få tag i lite kurslitteratur som jag troligtvis kommer att behöva den närmaste tiden. Hoppas bara jag förstått schemat rätt nu så att jag har lånat rätt böcker, men det får vi ju tro.

Nu ska jag ta och städa upp lite i mitt kära rum innan jag sedan beger mig bort till ica och inhandla dagens middag samt veckans frukost. Men efter gosses telefonsamtal nyss om att de missade det anslutande tåget till Stockholm kommer jag antagligen lägga mer fokus på att övertala honom tillbaka hit och fixa en flygbiljett åt honom imorgon än att tänka över om jag ska ha ägg eller gröt. Får se om han nappar...
RSS 2.0