only the echoes of my mind

Shit vad tiden bara rusar iväg när man har att göra alltså. Orkar inte gå in i detalj vad som skett sedan senaste inlägget men kortfattat så har jag tränat en del, kört lite case med tvåorna (man leker tjuv och polis i enkla termer) pluggat inför seminarium och slutligen haft en riktigt go helg. Var en lagom trevlig fredag hemma hos Eric i basgruppen då det först blev ett jäkla gäng som drog ut och åt middag på O´Learys för att sedan mötas upp igen och kröka vidare hemma hos honom. Kom aldrig så långt som till krogen och i efterhand var det värt att få somna relativt tidigt.
 
Idag drar vi igång veckan med att ladda inför seminariumen genom att inte bara läsa ikapp det man inte förstod i förvaltningsrätt och processrätt utan nu skall man även snabbt skolas in i handlingsoffentlighet och sekretess. Det är bra tur att man inte siktar på att bli jurist alltså.
 
Men det finns självklart ljuspunkter i denna vecka också! Låt oss börjar med innebandymatchen ikväll kl 21.00! Nu är det fan på tiden att vi vinner. Och hoppas att jag kan hålla mig kvar uppe i toppen på poängligan även om favoritklubban knäcktes förra matchen.  Sedan har jag ju alltid träningen på torsdagkväll som jag skattar högt. Och sist, men absolut inte minst så far man ju hem på fredag efter skolan. 12 timmar hem, 46 timmar hemma och 12 timmar tillbaka för att få lite julbak och mys. Lätt värt!
 
Synd bara att man fick beskedet idag om att KKS lektionen på torsdag blev inställd. För alla som inte vet så hade jag i och med detta besked alltså kunnat fara hem redan torsdag klockan 13 om detta hade framkommit tidigare. Surt att sitta här en dag i onödan, men vad gör man inte när SJ inte tillåter ombokningar när man åker snålklass. Kommer ju hem och det är ju huvudsaken!

lyckligare nu

Mmm, en fin dag i Umeå och detta efter en underbar helg. Lite kort om vad som skett sedan sist. Fredagen tillbringades hemma i sängen med film och glass efter två lyckade träningspass och en stund i bastun. Somnade sedan super tidigt och lördagen försvann jätte fort medan jag satt i sängen med alla skolböcker. Orkade inte palla mig till simhallen som det var tänkt för var krasslig i halsen så istället planerade jag kvällen. Slutade efter många om och men med att Mina kom förbi och fixade mitt hår medan vi drack lite vin och tjötade. Tog sedan bussen ner till Frida i centrum för att spela spel och dra ut på Rex. Hade en super go kväll men mådde oförskämt illa dagen efter. Lyckades ändå palla mig iväg till stan och uträtta några ärenden och sedan begav jag mig till iksu och körde ett pass "total training". Fy fan, ville spy. Bokade in 2 sådana pass till nästa helg för att verkligen köra slut på mig. Söndagkvällen tillbringades på All Star där man åt en lättare middag med Jacob från Åsa som var på affärsresa här uppe.
 
Och så idag kom måndagen. Var inte alls redo för den och det är mycket som skall läsas och knös in i hjärnan denna vecka. Vill egentligen bara sätta mig på ett flyg hem men nu är det bara att bita ihop. Snart jul och då ska jag samla kraft och dra igenom den andra terminen också så har man kommit halvvägs.
 
Är lite lyckligare nu tror jag. Det märker nog folk i allmänhet. Är troligen en kombination av att inte orka bry sig om tentaresultat längre nu när första är gjord, samtidigt som man börjat knyta band och öka på träningen. Mår så bra när kroppen börjar visa resultat och när man känner att man faktiskt inte är hopplöst förlorad. Dessutom med en snabb hemresa inbokad med planerade julbak gör mig alldeles varm. Ska nog bli bra det här. Nu ska jag bara försöka skicka lite energi till min fina man där hemma och få honom att hitta sitt mål också. Kan vara så mycket svårare än man tror...
 

färglös

Dagen började tidigt och 450 kr fattigare innan klockan ens slog 8.00. Men vill man ge sig själv de bästa förutsättningarna för tentan så får man pröjsa böcker av tvåorna. Har ju bara 4 stycken kvar, och de kostar ju bara 500 kr styck. Något att önska sig i julklapp?
 
En hemsk dag i skolan. Tänker inte utveckla det men trodde aldrig att man kunde känna sig så fel. Då är det gott att träna hårt och glömma allt för ett tag.
 
Nu blir det att plöja lagboken och göra uppgifter. Kommer skjuta mig själv innan denna kursen är klar. Det är en sak som är säkert. Skönt att man kan fly verkligheten ibland med exempelvis ett skypesamtal med Kajan. Så underbart mysigt.
 

supernatural

Vilken jävla idiot man är när man inte tränat på dryga två veckor och kör igång stenhårt med match ena dagen, styrka och kondition andra och så bokar man in ett spinningpass kl 7.00 den tredje. Dessutom på den enda sovmorgonen denna vecka. Smart? Fan vad jag hatade mig själv i morse men belönade mina ömmande muskler med att avboka styrkepasset nu ikväll. Får räcka med det imorgon för kan knappt gå pga träningsvärken. Stjärten har tagit den värsta smällen. Vad gjorde jag igår egentligen? Gött som fan, men riktigt tragiskt att jag hamnat så ur form. Men det ändrar vi på nu, 1.5 månad kvar innan jul så ska komma hem som när jag åkte i alla fall. 
 
Idag har jag övat HLR och heimlich. Kan väl säga så här, om ni sätter i halsen så finns det en liten chans att jag kan rädda dig om man ska vara noga. Men när det kommer till hjärtstopp så pass på för det var något som jag enligt datorn kunde relativt bra. Men oroa er inte. Ska öva imorgon med inför examinationen nästa onsdag så sedan förväntas jag kunna HLR, heimlich och L-ABCDE. Helt sjukt att man nästa vecka ska vara så pass säker att man inte bara i teorin utan även i praktiken skall kunna rycka in om något sker. Lilla jag först vid en olycka. Hoppas för allas skull att så aldrig blir fallet.
 
Men annars allt gött. Skitväder och alla snackar om snö hit och snö dit, men efter att fått världens snyggaste grusrand hela vägen upp på ryggen efter cykelspurten i morse (har ingen bakskärm på cykeln då den blir för hög om en monteras på - har hört om andra sorter med men Jula ligger sjukt långt bort och kan ändå inte montera på stänkskyddet utan verktyg) så kanske jag har kommit till det stadiet att jag kan hålla med mina kommande kollegor om att snö kanske ändå är snäppet bättre.
 
Nu vänta ett gött samtal med Kajan med te och skvaller då det till bådas våran förskräckelse har ställt in Bonde söker fru pga fotbollen. Får väl överleva. Om jag måste.
 
Och eftersom jag inte har någon att julmysa med här direkt så kommer jag hem en mycket, mycket snabbis om 3 veckor för att få ett julbak innan jul då hela familjen kommer jobba i mellandagarna. Är det något man skall vara rädd om och unna sig så är det traditioner som får en att må bra.
 
 
 
 Eftersom gossen var uppe i helgen bjuder jag på en bild. Fick till och med honom att låna min finmössa. Efter många om och men. Vacker gosse det där.

fever fever leave my heart alone

Idag var ingen bra dag. Men vi börjar med matchen igår kl 22.00. Gött som fan att röra sig. (Andra gången på 2.5 vecka. Och folk som sa att man skulle träna mycket på polishögskolan. Jaja, de flesta andra gör väl det men fan, jag hinner inte med allt plugg. Helt sjukt galet vad otränad jag är nu.)
Förlorade tyvärr fjärde matchen i rad men jag gjorde mitt fjärde mål så jag känner att formen finns där. Dessvärre klövs min klubba i tu, första gången det händer mig faktiskt, annars kan jag vara ganska bra på att knäcka andras, men igår var det min tur. Kunde inte riktigt med att visa alla hur illa det gjorde mig. Har aldrig skottat så bra som med den pärlan, är den evigt tacksam för många mål.
 
Men så idag, hade laddat till max efter gårdagens aktivitet, alltså packat träningsväskan redan sent i går för att sticka och träna direkt efter skolan, men vad sker? Vaknar upp med värsta huvudvärken på evigheter. Spränger bakom ögonen och är illamående och yr. Pallar mig till skolan i hopp om att den ska avta med hjälp av vatten (huvudvärkstabletterna tog slut långt innan tentan) men blev bara värre med dagen så missade KKS träningen, gymmet och fick bara pallade mig hem med gråten i halsen. Varför vet jag inte men helt slut fysiskt. Gick till ICA för att handla men beslutet att välja mat, frukt, äggpaket, allt blev för mycket så gick där ifrån med 5 clementiner och stängde in mig på rummet. Slutligen efter att besökt apoteket och tryckt i mig både c-vitamin och tabletter i två timmar så försvann värken och träningen som var bokad vid 18.15 kunde lyckligtvis genomföras, dock ej med den glöd och energi man är van vid. Men ser det enda som ett lyckande. Har dessutom dubbelpass imorgon så kommer nog ta igen det.
 
Nu blir det en kopp te och en macka innan jag sätter mig med läxorna som inte blev gjorda under min kolapps förut under dagen. Redan super trött på den jäkla juridiken. En massiv kurs och tänker fan kugga hårt på tentan. Hoppas det blir intressant för annars blir detta en pers.
 
Kram på er!

ibland bara måste man andas

Förra veckan i kort.
Måndag - Simexamination: sluttid 5.18 - bäst av kvinnorna och tror det eventuellt slutligen blev en topp 7 i klassen.
Tisdag - Akutsjukvård 1 - Godkänd
Tordag - Bilkörning - Efter mycket trilskande och en tapper Markus som kämpade hårt med att ignorera mina svordomar under träningen så slutade man klart Godkänd.
Fredag - 4 timmars saltenta - Godkänd? Icke godkänd? Vem fan orkar bry sig?
 
Belöning? Väldens bästa karl kom upp på fin besök efter en helvetesvecka och det firades med middagar, biofilm, myskvällar framför tvn och härliga stunder i stan. Alltså, att ha någon att dela allt med gör det så mycket roligare att plugga här uppe. Fan, stan var ju till och med fin när man såg den med någon vid sin sida. Och vem kan vara bättre på att förgylla vardagen än min karl?
 
Annars skall jag vara ärlig och säga att så mycket sällskap har man inte här. Jag är nog en för konstig människa för att folk skall fastna för mig tror jag ;) Tur då att man har en karl som älskar en, en familj som saknar en och vänner som tänker på en lite då och då för annars hade tiden här varit svår. Har alltid varit väldigt hemmakär trots alla resor men det är först nu när man är fast på ett och samma ställe, och bara känna att ju längre tiden går, ju mindre orkar man bry sig, som man börjar fundera på hur man egentligen är funtad som person. Det är psykist påfrestande men det är tur att man inte är den där som ger upp eller som orkar bry sig allt för mycket. Snart 1/4 av utbildningen på skolan, sedan bara att börja kampen om att hamna nere på rätt sida Sverige.
 
Och det blir ju inte bättre av att mer och mer saker blir snodda ur min kyl, och ännu värre när man förstår att det är folk utifrån som släpps in i korridoren av någon granne. Extremt glad att Anders var här natten till söndag då en utlänningen stod ute i korridoren och bultade på min dörr. Babblade på kass engelska om att han skulle bo hos mig enligt någon av hans bekanta. Stängde bara dörren och bad honom dra. Nästa morgon låg det yoghurt över hela köksgolvet och massa mat från allas hyllor saknades. Var så arg när jag gick till hyresvärden idag att jag nästan hade tårar i ögonen och var darrig på rösten. Hon trodde säkert jag var ledsen men blir så jävla arg när jag tänker på fanskapet som kommer hit och tar all min mat. Och all coca cola som jag köpt till min karl. Alla försvann.
 
Men nu massa plugg att göra. Juridiken på g och hatar den redan. Kommer aldrig återvända hit upp efter jul. Eller kanske....

this night

Jag kan leva med att jag inte går på halloweenfesten idag då jag har varit för lat och inte fixat någon klädsel. Måste ändå plugga hela helgen så lika bra att inte bli bakfull men hade varit lite småkul. Ska i alla fall vara med på förfesten. Fan va B man känner sig. Men det är alltid roligast innan. Och jag vet att när jag sitter i min tentakoma imorgon och ändå inte tycker att något fastnar, ja då kan jag ju alltid tänka att det hade varit värre om jag varit ute idag.
 
Men i övrigt, simtränat idag igen och ännu en liten förbättring. Känns skönt att ha lite marginal men måste säga att det är läskigt när man tänker på den gigantiska startpuls man kommer ha på måndag. Så jävla nervöst, men det får man ta då. Skulle bli extremt besviken om jag inte får en adrenalinkick och presterar, om inte bättre, så i alla fall i närheten av det jag gör idag. (Har dessutom världens träningsvärk sedan dubbelpasset igårkväll + KKS-lektionen så jag är så jävla lycklig! Finns absolut inget bättre än när hela kroppen ömmar och man känner sig helt slut.)
 
Dessutom ska det bli så gött att gossen snart kommer upp. Kan behöva få i mig god mat.
"Vad åt du då?"
"Samma som i går... Och som i förrgår."
"Tredje dagen i rad? Nej nu får du ge dig! Tröttnar du inte?"
 
Klart jag gör men för er som aldrig bott ensamma efter att levt sambo så kan jag meddela att suget efter att laga god mat varje dag har ebbats ut totalt (om det nu någonsin funnits där) när det inte finns någon som uppskattar det.
 
Nu ska jag duscha och fräscha till mig (Läs raka benen. De stackarna har inte sett till en rakhyvel, eller något annat liknande för den delen, på mycket, mycket länge.)
 
Hoppas alla får en super go helg!
RSS 2.0