men stjärnorna finns här

Snart helg. Svårt att slå den förgångna. Förra fredagen erbjöd after work på Invito med ett underbart gäng polisstuderande människor. Lördagen resulterade i finmiddag hos Frida och Staffan efter ett hårt pass på gymmet  och senare även mys hos Linda med ett helt annat gäng människor. På söndagen blev man helt överraskande bjuden på ännu en finmiddag, denna gången hos Mina och Christoffer. Kilar ner mig fint mellan alla par och sitter där och snackar skit. Mysigt värre. Blir varm i hjärtat av deras vänlighet och omtanke.
 
Vecka har sedan dess flytit vidare med träningar och spännande lektioner. Haha, kan ni tänka er att jag har lärt mig grunderna i att leta fram fingeravtryck. Gör precis så som dom gör i CSI. Sitter där med kolpulver och Zephyrpensel eller järnpulver och magnetpensel för att sedan säkra dom med mikrosil eller tejp. Kanske inte borde nämna det, men sög hårt på det. Johanna som satt bredvid mig var helt sjukt bra för att vara första gången. Men jag brukar ju ta mig med tiden.
 
Idag är jag ledig. Har ett viktigt seminarium imorgon så ska snart sätta mig ner och göra det. Framförhållning, haha. Men först kommer fina Mina förbi på en lättare lunch.

load your gun

Så har man klivit i uniformen och haft sin första vapenlektion. Skriftligt prov nästa, och vad mycket det är man skall tänka på. Men så intressant. I sådana här lägen ångrar man bittert att man aldrig sökte till militären. Varför gjorde jag aldrig det?
 
Annars inte skett mycket idag. Tar och går fint till Umestan varje morgon, och går sedan raskt hem efter på ca 45-50 min/väg. Borde väl ändå tappa lite kalorier även om de säkert inte är många. Blir många tidiga mornar nu ett tag men med så många intressanta lektioner så gör det mig inget.
 
Annars ledig nu fram tills måndag. Övervägde starkt att åka hem över helgen här men kom fram till att ekonomin och plugget ej tillät den lyxen. Så får bli vecka 8 i samband med SAO'n då jag ska ner till Halmstad och terrorisera Kajan i några dagar. Väntar ännu på schemat över mina pass men alla som än så länge fått sina har fått 6 dagar och några av dem helgnätter. Ser fram emot det.

i feel your burning eyes

Provade på Maiy Thai igår och det känns gött i ryggen idag. Trodde dock att du skulle krampa mer, men ja, det är väl som det är. Men därför jag tillät mig själv att avboka cardio-träningen och istället enbart fokusera på innebandymatchen. Inget mål idag heller dock. Andra matchen sedan starten som jag inte gjort mål. Men fan vad jag sprang. Älskar när man ska tacka efter matchen och någon i motståndarlaget kommenterar det till mig.  Händer nästan mer ofta än sällan. Då vet man att man kämpat i alla fall.
 
Annars har det varit en ganska tuff dag. Men imorgon vänder det. Massa att göra i skolan, och massa träning som väntar i veckan så ska bara få till lite matlagning igen så man inte bara äter mackor sedan är man tillbaka på banan.

Same old empty feeling in your heart

En långhelg har passerat. Pojken kom upp tidigt i torsdags morse, innan skolan hann börja. Han for hem i morse, just som termin 2 drog igång. Fina dagar med många vackra stunder. Massa känslor. Men tåg kommer och lämnar med löfte att också hämta. Hoppas han kommer hem väl.
 
Så drog termin 2 igång och man undrar vart tiden tog vägen egentligen. Men innan det hann man med en träff för alla nya kottar. En sjukt bra lördag med gott sällskap, god mat, massa vin och mycket fin dans. En trevlig kväll och känner på mig att insparken om 3 veckor kommer gå till historien som en av de bästa kvällarna här i Umeå.
 
Men nu börjar man på riktigt. Uniformen kommer på tordag, och kan inte dölja att det kommer bli spännande att få pröva den på riktigt för första gången. Och sedan vapenlektionerna som drar igång. Jag tror jag äntligen har hittat hem. Länge sedan jag kände mig säker på vad jag egentligen är på väg, men just nu känns det som att jag är precis där jag ska vara.

För mig långt bort

Thailand, Vietnam, Indonisien... Drömmer om varje land, varje natt. Vågar knappt somna längre. För mig bara bort från allt detta. 8 maj, då är man på väg. Höjdpunkten år 2013. Mmm, Rom för en tredje gång. Min favorit stad över alla.
 
Ett VG i juridik. Trodde på fullaste allvar att det skulle bli ett fett U. Är lycklig, men vågar inte tro på den svenska poliskåren längre. Är man så bra så man tar ett VG med mina kunskaper? Jag skulle inte vilja möta mig själv. Men så har man ju mycket kvar att lära.
 
Firas i alla fall med skumpa och vin tillsammans med Mina. Och redovisning imorgon i juridik med betygsättning. Men vem fan bryr sig just nu? VG i juridik. Jag är lyckig.
 
(Det är ett år sedan jag var i Thailand och om jag hade fått önska vad som helst så hade jag varit där nu. Varfö rska alltid gräset vara grönare på andra sidan?)

fistful of love

En lång dag i skolan med alldeles för lite sömn i kroppen. Resultatet: att gruppen får sitta hela dagen imorgon med. Det är väl ta mig fan omöjligt att få lite förståelse här uppe. Från alla håll. Just nu är det få människor som jag klarar av att samtala med, träffa eller ens tänka på utan att jag ska bli vansinnig. Ledsen för det. Har så många som förtjänar en ursäkt. Kommer nog snart tillbaka med energi.
 
Träningen blev inställd igår och idag pga halsen och mina vita prickar men imorgon ska jag fan i mig köra ett pass. Kan ju inte sitta hemma och bli fet. Dessutom har min goa pt smsat mig idag, riktigt peppande sms, och gett mig några små utmaningar som jag ska hugga tag i så fårt jag bara kan.
 
Men idag blir det varmt vatten med ingefära och mer citron. Vill bara bli frisk nu så att jag kan maxa mig själv. Framför allt nu innan man får besök hemifrån i några dagar. Då kommer det ju inte bli mycket av träningen, men ska försöka svettas lite någon gång i alla fall.

pengar

Trodde aldrig jag skulle sitta och ladda upp till Maskinen, men så lagar jag ju Kajans Tacopaj kvällen till ära så det hör väl till. Mina kommer om en liten stund och då blir det middag, hårförlägning (på  henne så klart) och vin. Sedan vandrar vi eventuellt  borta till Markus eller Johanna och festar. Hoppas på en skön kväll. Behöver ha lite skoj. Har varit för mycket seriöst på sistone så nu ska jag roa mig.
 
Lätt veckans låt - AWOLNATION - "Sail"

you give me nothing

Har en sådan sjuk period just nu. Trodde man skulle komma upp med värsta enegin efter jul men ack nej. Lika slö och loj som innan. Och det värsta är att folket runt omkring mig verkar vara näst intill lika däran. Eller så intalar jag mig det för att skydda mig ifrån verkligheten. Vad har hänt med världen? När började jag köra på tomgång?
 
Idag blir det iett besök nere i city med Camilla. Kände för att komma ifrån alla PHS'are ett tag och träffa en normal människa. Så nu ska jag färga håret och sedan göra mig iordning för en go fika. Mådde dock inte så bra efter skolan förut så träningen blev inställd och istället lade jag mig i sängen och sov i närmare två timmar. Men jag intalar mig att kroppen sa ifrån och litar på att den förbränner desto mer imorgon.
 
Nu ska jag gå och ta hand om mig lite. Som jag nog gjort lite för mycket det senaste är jag rädd.
 
 

kan inte sova när solen går ner

 
 

jag kan inte drömma mig bort

Tentaresultatet dröjer till nästa fredag och jag irriterar mig över att jag inte har energi att plugga förrän jag vet att jag måste. Varför är jag så lat? Eller är jag bekväm kanske? Det är ju skillnad.
 
Idag är det isvak och det spelar ingen roll att jag önskar mig bort till varma länder med vita stränder och avslappnande massage för nu är det i detta livet jag lever och då måste man anta utmaningen. Jag kommer inte vara kaxig men jag ska fan visa den där jävla vaken att den jävlas med fel brud.
 
Laddar med musik. Nervös. Men har en rolig eftermiddag framför mig. Eftersom jag bara orkade köra ett pass igår så får det bli dubbla idag, brottning och sedan en sen innebandymatch vid 22-23, om jag överlever vaken vill säga ;) Måste fan komma tillbaka i form efter julen. Fast jag oroar mig egentligen mer över skolan faktiskt. Men tror engagemanget kommer tillbaka med den nya basgruppen. Håller tummarna för att jag kommer trivas bättre med mina nya arbetskamrater. Och uniformen kommer om mindre än 2 veckor. När man väl hoppat i den då fan kommer det vara på riktigt.
 
Nej, nu ska jag iväg och bada. Ljuvligt! Bara -9 C grader ute. UNDERBART! Vem skulle inte vilja bada en dag som idag?

i'm sorry

 Nu var det allt ett bra tag sedan kvinnan satte sig ner och kladdade ner ett par rader. Haft fullt upp med julen hemma på västkusten. Men den var sagolik. Tiden bara sprang iväg, men ett besök på Liseberg blåste igång ledigheten med gossen. Sedan blev det arbete den 23 för att sedan bara njuta av gran, mat, choklad, glögg och vin den 24 och den 25. Mmm!
 
Tack vare min underbara pt Daniel så kom man iväg till gymmet 3 gånger och det med efterkänningar. Träningsvärk är kärlek till kroppen. Smärta en annan form av njutning. Och Elin stod för en del hon med när hon lurade med mig på innebandy en hel dag. Helt underbart lov och allt avslutades väl med nyår hemma hos Jacob och Stephanie i Åsa. Min karl var så stilig så det gjorde ont i mig.
 
Men nu sedan en vecka tillbaka är man åter uppe i norr och det är full rulle. Förundersökning och Tvångsmedel har dragit igång och i fredags klarade man (efter en hel torsdag med intensiv träning) examinationen i KKS. Fick några goa slag mot huvudet men höll mig på benen och fixade även teknikdelarna. Mmm, så gött att ha det bakom sig.
 
Imorgon väntar isvaken. Dyker i, 8 meters simmtur i iskallt vatten, hämta dockan, tillbaka, få upp dockan, ligga kvar och sedan kravla sig upp. Lätt som en plätt? Jag vill bara krypa ner under täcket när jag tänker på det men ska fan i mig visa folket här att lite vatten inte ska få stopp på mig. Hoppas bara inte mörkret hinner fram för snabbt.
 
Men först en dag med plugg i skolan, och pajen togs precis ur ugnen. Samuel fyllde visst år igår och man kan ju få skämma bort gruppen lite nu när man inte ens har 2 veckor kvar tillsammans.
 
 
 
RSS 2.0