klara, färdiga, gå!

En sådan underbar helg. Inte alls så mycket pluggande som jag önskat men vad gör egentligen det när man får drunkna i kärlek och värme? Filmkvällar, goda middagar och massa kramar. Mmm, hemma kommer alltid vara bäst.
 
Men nu nya tag. Uppe igen och trots att jag redan nu längtar tillbaka till min underbara säng och allas närhet så måste man gå vidare. Vad kan då vara bättre än att sätta upp några nya mål? Så, för att den där gamla goa flickan skall komma tillbaka så kör vi stenhårt på träning igen. Bara att ta igen dessa 10 dagars uppehåll. Började med ett lagom gött simpass idag och senare ikväll blir det en efterlängtad innebandymatchen som kanske får bli det riktiga startskottet på novembers träningsperiod.
Vem vill tävla med mig? Tänkte köra lite tävlingar om vem som förbättrar sig mest i jämförelse med sig själv, typ. Tror nog att Kajan med sina gympass är lite sugen på att anta utmaningen? 
 
Men nu måste det bli lite plugg, för hela nästa vecka är ju typ fullbokad och tenta den nionde noveber så bara att köra på. Första tentan. Ja, det är helt okey att kugga. Man lär sig bara mer genom att göra den en andra gång sägs det.

home town

Pallade inte en till helg med plugg från fredag till söndag, träning och matlagning för en person, så drar hem. Snabbt påkommet o kanske inte helt genomtänkt men behövligt för själen tror jag. Känner bristen på fysisk kontakt. Hem, supa i mig kärlek o sedan dra denna termin iland. Klarar jag bara detta så fixar jag resten, det tvivlar jag inte på :)

Kommer dock få plugga en hel del i helgen, men att få prata med männiakor som känner en och vakna bredvid någon som älskar en, obeskrivligt! Sedan ska jag ta tag i mitt liv. Men jag vet att allt löser sig i slutändan. Jag har inte kommit så här långt för intet. Känner redan energin ju längre söderut jag kommer.

Och hade en super mysig kväll igår med Linn och Camilla. Det är två goa brudar, haha... Lite ledsen att jag inte är där när de två är ihop för då böir det kalas. Nästa gång...
Haha, och nu när jag börjar tänka på det så minns jag Kajan i veckan och hennes dejt! Haha, en Danne-kopia alltså. Vad skulle han säga om han visste det? ;)

Men nu byte i Stockholm för sista tågresan mot Göteborg!

när senare upphör att existera

Är så sjukt sugen på att bara packa väskan, lämna alla krav bakom mig och göra det ända rätta. Leva livet. Fara ut och se mer av världen. Känna solen bränna mot huden. Andas in dofter man aldrig mött förr. Se människor leva livet som man bara önskar att man själv gjorde. Nu är motivationen låg.

MEN, polisbilskörning idag, och om bara någon månad sitter jag där med uniform och allt. Då kanske det där som flammade upp så starkt inom mig i somras återvänder. När kraven på att lyckas lägger sig, då jag börjar växa in i rollen och accepterar mig som den enkla människa jag är. Som en tråkig, fastnaglad polisassistent som aldrig kommer ha råd till vardaglig lyx eller semesterresor.
 
Vill egentligen rymma från detta tråkiga liv innan det är försent. Ta det lilla jag har och se mer, känna mer och uppleva mer. Men får väl bli i ett annat liv. Någon gång måste man väl bli vuxen och inse att det krävs mer av en än att bara driva runt planlöst....

solsken

Skjut mig. Bakfull, förkyld, saknar motivation och långt efter i pluggandet. Enda positiva idag var min simtid på 5.38. Ska bara klara av det med hög stress och press. Som sagt, skjut mig.

and light returns

Sitter och kikar på Planet Earth. Älskar den dokumentärfilmen. Kan aldrig se den tillräckligt många gånger.
Borde ha gått in i pluggkoma nu, men har sviktat både igår och idag. Haft sådan hög stress och ångest på senaste tiden inför första tentan (om dryga 2 veckor) att jag nu totalt kollapsat. Försöker tugga mig igeonom alla teorier, alla åtgärder och de olika sätten att avläsa brottslighet men orkar inte. Har säker 500 sidor kvar att få in men det är en redig uppförsbacke nu alltså.
 
Har inte gjort mycket i veckan. Tränat lite, inte så mycket som man borde och lagat vidrig mat. Jag menar, ärligt? Korv stroganoff? Soppa med köttbullar? Bara att gilla läget när man glömmer av att ta upp något gott att tillaga ur frysen. Då får man arbeta med det man har. Dessutom har det varit skitväder, vilket innebär att jag antagligen har haft en cykelrand med smuts på ryggen hela veckan då jag inte har någon stänkskärm. Underbar...Tur att man inte hunnit fixa regnkläder heller. Blöta sockar, smuttsiga byxor och tröjor och dyngsur från topp till tå!
 
Men idag skiner solen. Lagom till att min näsa ska korka igen sig totalt. Men fick tvättat mina maskiner tvätt idag och har kanske faktiskt något att ta på mig till Camillas inflyttningsfest ikväll. Är inte så sugen idag som jag var igår, men det reder sig nog så fort man sätter sig ner och tar ett glas vin hos en go vän.
 
Men föst en dusch, kanske en liten promenad (antagligen inte) och lite mer plugg. Ska i alla fall ta mig till sida 500. (Bara 30 sidor kvar).
 
...och för alla er som älskade 88:an, hoppas ni prövat GBs halvliterspaket med den smaken. Mmmmhmm!
 

logg off

Inlåst, helt isolerad från omvärlden. Första tentan om 3 veckor, inte ens läst hälften och fattar abslolut ingenting. Men vad är väl en godkänd tenta? Samtidigt har jag inte hunnit med varken simträning eller min vardagliga träning. Kajan peppade mig igår men jag är nära sammanbrott.
Inflttningsfest hos Camilla på lördag, tills dess: bit ihop!

nattliga strapatser

På schemat idag: Äta mer paj för att bli tjockare och kanske lyckligare. Spela första innebandymatchen i Korpen. Ta mig ner till stan i ösregn och köpa blå t-shirt (till matchen). Och slutligen läsa drygt 100 sidor om kriminologi (inte alls så spännande som det låter).

Men bara måste berätta om min underbara promenad i natt. Beger mig hem från Carlshem, där vi haft ett mysigt födelsedagsfirande för Andreas, när alla andra goa partymänniskor drar ut på krogen. Vill inte tvingas beställa ännu en taxi bara för att jag ska få skjuts en bit på vägen så beger mig hemmåt till fots. 5 minuter efter avgång öppnar självklart himlen sig, och med regnet ösande ner och då jag bara gått den 30-minuters långa promenaden en gång så går man givetvis vilse. Ganska så rejällt också. Lekplatser, industriområden och bibliotek är bara några av de saker jag hittade på min väg. Men inget där det skall vara, enligt kartan i min hjärna alltså. Slutligen blir jag så trött på att inte ha en aning om vart fan jag är så bestämmer mig för att leta upp en karta eller ett tak som jag kan stå under tills det ljusnar. Men vilket hus märker man plötsligt att man är på väg till för att söka skydd? Hem, ljuva hem! Får tacka min gosse som fick lida sig igeonom promenaden med mig över telefon då jag faktiskt trodde att jag skulle få irra runt hela natten.

tjock o lycklig

Vad tiden springer förbi! Helt plötsligt har vi lördag och allt jag gjort i veckan är att pluggat. Har till och med lagt träningen åt sidan. Ångesten bara växer. Vår lärare har räknat ut att vi måste läsa 40 sidor om dagen fram till tentan för att hinna igenom allt. Och sedan ska vi bara lära oss det också. Tur att jag haft hela dagen idag, ligger bara 80 sidor efter nu ;).
 
Till allas förvåning så har jag börjat med matlåda. Bara en enda lunch inhandlades denna veckan. Och några fikapauser... Dock är mina matlådor inte så fancy, än. Köttbullar, köttfärsås... Ja, typ så. Chillar på det.
 
Annars inte mycket nytt från västerbotten. Prövade simtestet i veckan och förbättrat mig närmare 40 sekunder så kanske finns en chans den 5 november. Och idag prövade jag smulpaj igen, denna gången presenterades en smörklump istället för en översaltad smuldeg. Ser det som ett framsteg. Känner verkligen att jag utvecklas här uppe i norr.

burn it to the ground

Så var helgen över och man slängs tillbaka  in i den högt studentpulserande vardagen. Har börjat en ny kurs, kriminoligi. För alla som har pluggat, men även för er som inte satt er i klistret än, så vill jag betona att detta är Den Kursen. Den man fasar för när man söker till ett program, då man under sina svaga ögonblick undrar om man verkligen kommer palla det. Har aldrig sett en sådan fet litteratur lista. Ångesten växer och tanken på att jag redan nu, efter en dag(!),  ligger 100 sidor back får mig att vilja åka långt söderut igen och glömma polisyrket.
 
Men nog om det kommande helvetet. Har ju laddat upp ordentligt med en alldeles förträfflig helg i söder hos nära och kära. Har tankat upp rejält med allt från bullar, smörgåstårtor, mousserat och paj till det av mer betydande karraktär så som kärlek, värme, kramar och lyckönskningar. Är alla evigt tacksamma för deras bidrag. Allt från en kommentar om att man är favoritpolisen (efter Gunvald så klart) till kärleken i hemmabakade bullar och tårtor. Ni är alla helt magiska.
 
21 december. Då bär det av hem igen. Men tills dess kramar jag sönder mina tummar i hopp om att min man ska hitta vägen hit upp igen. Livet blir helt enkelt så mycket vackrare när han är nära.

morn morn!

God morgon västkusten, nu är jag på väg! Äntligen. Det ska bli skönt att komma hem, för när det har gått så långt att man går och ser på bio ensam en fredagkväll, ja då är det väl ändå illa? Frågade mig själv om det var vuxet eller bara patetiskt och med Kajans hjälp kom vi fram till att det helt enkelt var patetiskt. Haha, tur då att man sprang på Anna och hela hennes basgrupp på samma bio så att man riktigt kände sig förnedrad. Tur, vad hade jag gjort annars? Klätt av mig naken framför duken under reklamen? Skänt att jag slapp det...

Nej, nu efter den starten på helgen ska jag hem och krama om människor som ska få fylla mig full av kärlek och värme. Fjärås, here i come!

stay sharp

Cykla hit, cykla dit och cykla hem igen. Det är ett jävla cyklande här må ni tro. Och när man är ute är det kallt, hur mycket man än klär på sig, för att man sedan ska svettas sönder så fort man kommer inomhus. Suck. 
 
Är besviken på mig själv. Träningen som var planerad ikväll får vänta till imorgon. Jag skulle kunna skylla på regnet som vräker ner men egentligen beror det helt och hållet på att jag saknar motivation och planerade så dåligt att jag åt middag för sent. Men men, så kan det gå. Simmade ju nästan en timma med overall i morse så det får väl räcka...
 
Nu ska jag se halv 8 hos mig och njuta av mitt egna sällskap. Ibland ska man bara få vara. Enkelt och lätt.

helgstatus

Haft en riktigt go helg och en härlig start på veckan. Började i fredags med lite bowling. Jag, Eric och Samuel från min basgrupp körde mot Linnéa, Anna, Adrian och Jakob i systergruppen. Vem som vann är abslout inte av betydelse men vi firade/sörjde hemma hos Adrian med en del vin, en massa lär-känna-varandra-lekar och lite musik. Tiden sprang förbi och helt plötsligt hade klockan slagit 01 och folk drog sig ut. Här avslutade jag dock min kväll med en hamburgare på Max och tog bussen hem. Mmm, vad kan vara bättre än att fylleringa till sin ljuvliga pojkvän och att det då visar sig att han är så packad att man själv uppfatts som spiknykter? Mmm, älskart!
 
Vaknade upp mindre lycklig på lördagen, men bakfyllan hindrade inte mig från att genomföra mina planer och cykla ner i duggregnet till stan där jag shoppade lite nödvändigheter (läs hårfärg, godis och en ny mössa). Fixade över mitt nummer till Telia också så nu på torsdag är det bara att starta igång min nya Iphone som ligger i sin lilla påse och väntar. Längtar!
 
Annars var lördagen skonsam. Lagade pannkakor, och för en gång skull lyckades jag super bra. Synd bara att njuta av dom perfekta skapelserna själv. Kändes så tragiskt att jag kröp ner framför TV'n med mina chips istället. Efter ett kort samtal med min kära mor vid 18-tiden så somnade flickan helt utsalgen och vaknade inte fören halv 8 på morgonen därpå. Lätt värt!
 
Så nu är det bara att köra igång den nya veckan. Efter att ha pluggat ikapp allt igår med basgruppen så sitter jag här nu utan några egentliga krav på mig. Man skulle ju kunna tänka sig att göra precis som "alla andra" och läsa igenom aktuella böcker och genomgångna åhörarkopior för skojs skull. Eller så gör man det inte. Som Samuel gärna påpekar, vi läser ju inte till jurister direkt...
RSS 2.0